Tuesday, August 2, 2011

Tracking Pos Laju–Buat Mereka Yang Tidak Tahu ;)

Salam semua pengunjung web Faheem’s Wardrobe. Pertama sekali kami ingin mengucapkan “Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak”. Alhamdulillah, syukur kerana kita masih berkesempatan untuk menunaikan ibadah puasa sekali lagi. Bagaimana puasa anda kali ini?  Moga ia lebih HEBAT dengan dipenuhi amalan-amalam wajib dan sunat.

Baiklah hari ini kami terpanggil untuk bercerita tentang Tracking Sistem (Sistem untuk anda semua check delivery status item anda).  Buat pengetahuan semua, FW menggunakan Pos Laju sebagai agent delivery kami. Pos Laju memudahkan anda untuk check status delivery item dari laman web tracking yang disediakan.

Setelah anda membuat tempahan di-estore kami di My1Stop, anda boleh menyemak tracking code anda melalui kemudahan yang di sediakan di estore atau anda boleh request tracking code terus kepada kami melalui email atau SMS.

Apa yang perlu anda lakukan:

  1. Pergi ke URL TRACKING SYSTEM POS LAJU: http://202.185.150.100/emstrack/
  2. Taipkan Tracking code pos laju anda: Contoh : EM 171214497 MY
  3. Klik “Track”

Contoh tracking update:

Abdul Hakim Alias Terima Kasih Kerana Baik Hati Anda

Anda boleh mengetahui sekiranya item anda telah dihantar walaupun pada masa penghantaran anda tiada. (Rujuk anak panah). Kebiasaannya, pihak POS LAJU akan meninggalkan nota untuk anda membuat penghantaran kedua/ketiga atau anda boleh collect item anda di Pos yang dinyatakan.

Semoga perkongsian ini membantu anda yang baru ingin berkenalan dengan Jual Beli secara Maya Winking smile

PESANAN KHAS: Sekiranya ada masalah dengan penghantaran item, anda boleh berurusan terus dengan kami melalui email kami di faheem.wardrobe@gmail.com . InsyaAllah kami akan membantu untuk menyelesaikannya bersama. Gunakanlah medium yang betul dan berhemah untuk menyelesaikan sesuatu masalah kerana ia mencerminkan keperibadian anda Winking smile

 

Selamat Berpuasa buat pelanggan-pelanggan FW..

2 comments:

i find it easier to track your shipments using www.expresstrack.net

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More